Најновије вести

Вучић: Пријатељи, добро нам дошли на сајам Винска визија Отвореног Балкана

Председник Србије Александар Вучић пожело је добродошлицу учесницима сајма Винска визија Отвореног Балкана који почиње данас у Београду, истичући да је то прилика за све госте који ће на прави начин упознати Балкан.

 

 

Драги пријатељи, чекамо вас на најбољем догадају ове године – сајму Винска визија Отвореног Балкана! Београд је отворио срце за све госте који ће у наредним данима на прави начин упознати наш Балкан и оно најбоље што он има да понуди. Добро нам дошли у Београд”, навео је српски председник у објави на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Председник Вучић, премијер Албаније Еди Рама и премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски присуствоваће данас отварању Првог међународног сајма вина Винска визија Отвореног Балкана, који ће трајати до 4. септембра.

Како је Тањугу речено у Министарству пољопривреде, тројица лидера земаља иницијативе Отворени Балкан потписаће споразум који ће регулисати сарадњу у области прехрамбене безбедности.

Свечано отварање сајма, који траје до 4. септембра, планирано је у 13 часова у Хали 1 Београдског сајма.

На сајму учествује скоро 400 излагача и призвођача вина из више од 20 земаља.

Највише њих ће бити из земаља региона, пре свега Србије, Северне Македоније, Албаније, али и из целог света, Јужне и Северне Америке и централне Европе.

Само из Србије, Северне Македоније и Албаније учествоваће више од 230 излагача.

Учествују и излагачи из Црне Горе, БиХ, Хрватске, Словеније, Италије, Француске, Аргентине и Чилеа.

Вина ће оцењивати 25 међународних судија, од којих пет са ознаком “мастер оф вине”, што сајму даје посебну тежину и сврстава га у ред најпрестижнијих у свету.

“Винска визија ОБ” ће на Београдском сајму окупити најбоље произвођаче вина у региону и промовисати Балкан као све траженију винску и туристичку дестинацију. То је конкретан корак у остварењу циља иницијативе Отвореног Балкана – заједничког тржишта које подразумева слободан проток људи, робе, капитала и услуга, поручују организатори.

Организатори сајма су Привредна комора Србије, Београдски сајам и Савез виноградара и винара Србија, а биће одржан под покровитељством земаља Отвореног Балкана.

Подели на: