Вучић: Резултат моје политике радна места и пуна каса

Србија је данас другачија земља, поручио је председник Александар Вучић онима који оспоравају резултате његове политике, видљиве, како је набрајао, у новим ауто-путевима, новим фабрикама, радним местима, бољем стандарду, сигурној и пуној државној каси. Истиче да ће пензионери ове године имати ново добро повећање пензија, а запослени у јавном сектору ново повећање плата.

 

Александар Вучић је на скупу у Зрењанину, где је постављен камен темељац за фабрику гума, поручио да данас постоје уговори са две кинеске компаније, које ће запослити још 400 људи и у Зрењанин инвестирати још 140 милиона евра. Истакао је да ће наставити са радом на томе да Банат буде најбогатији, а не најсиромашнији.

Вучић је грађане позвао да 19. априла дођу на скуп у Београд и да, како каже, покажу колико је снажна демократска, национална, али и модерна, поштена, пристојна и јака Србија.

“Да им покажамо колико нас је и да ћемо чувати нашу Србију од силеџија и насилника и да ћемо оловком и марљивим радом да решавамо нашу будућност, а не тестерама и вешалима”, рекао је Вучић, поводом најаве његових политичких противника да ће радикализовати протесте.

Поручио је да ће увек одговарати мирно, цивилизовано и демократски, те да насиље не сме и неће проћи. Управао зато, каже, жели да грађани дођу 19. у главни град да би показали колико је оних који само желе пристојну и модерну Србију.

“Следе избори на којима ћемо најубедљивије да их победимо”, поручио је Вучић.

Подсетио је да је Зрењанин у бившој Југославији био најбољи индустријски центар.

“Али, све су опљачкали, угасили, народ осиромашио, а они се обогатили. Данас ми све то враћамо, хоћемо да народ лакше живи и прехрани породице, да гарантујемо будућност нашој деци, то је наша обавеза”, поручио је Вучић.

Колико је Србија сада другачија земља, указао је са неколико примера.

“То ће већ видети сви који буду ишли ауто-путем у Грчку, а кроз Грделичку клисуру прођу за само 45 минута, безбедно, гледајући најлепши ауто-пут, мостове…”, рекао је Вучић, истичући да раније није било тако и оптуживши своје претходнике за крађу.

Додао је и да му замерају што на такве ствари указује, “што подсећа шта је све у земљи уништено и покрадено”.

“Ја морам да говорим истину”, додао је и запитао зашто нешто нису урадили када је, како тврди, пара било само у њиховим џеповима.

Говорећи о повећању плата и пензија, рекао је да би премијерка и више повећала, али да он хоће да државна каса буде стабилна, и да се не уништава будућност наше деце.

“Ја хоћу да оставим сигурну касу и будућност, а не дугове. То је разлика између нас и њих”, поручио је председник.

Навео је да ускоро почиње изградња и других деоница ауто-путева, као што је до Бугарске, ауто-пут до Чачка.

Како је најавио, после посете Кини креће се у изградњу ауто-пута Прељина-Пожега, као и ауто путу ка Панчеву, ка Зрењанину, па Новом Саду.

“Па је ли то другачија Србија”, запитао је Вучић, наводећи и хиљаде квадратних метара фабрика које су већ изграђене и које ће још бити изграђене.

Добри услови и добра радна снага

Вучић је рекао да је данас посебно срећан што је толико људи дошло на скуп у Зрењанин, али и да је веома поносан јер је годинама радио на томе да “Линглонг” дође у Зрењанин.

Напоменуо је да је инвестиција “Дрекслмајера” у том граду важна, али да је долазак кинеског “Линглонга” много већа инвестиција, пошто ће бити уложено око милијарду евра и да ће се већ за две или три године видети резултати.

Велики инвеститори долазе у нашу земљу, наводи, зато што добијају добре услове, зато што држава може да помогне и зато што имамо добру радну снагу.

Вучић је додао да је Србија била трећа земља, после Пољске и Румуније, у борби за привлачење инвестиције “Линглонга”, али да је наша држава због даноноћног рада успела да победи и доведе велику шансу за будућност Зрењанина.

Подсетио је да “Линглонг” прави гуме за “Фолксваген” и да ће се борити да та немачка компанија дође у Србију.

“‘Линглонг’ је спонзор Јувентуса и Волсбурга где се налази највећа ‘Фоклсавагенова’ фабрика у Европи и ја ћу да молим Кинезе – нису нам велике шансе пошто се суочавамо са јаким конкурентима, молићу нашу кинеску браћу да нам помогну да се изборимо за још једну велику фабрику у Србији, која би значила промену за сва времена и другачију Србију”, поручио је Вучић.

Рекао је да за будућност морамо да радимо, да ништа не пада с неба.

Најавио је и да се ускоро у сарадњи са руским партнерима креће у изградњу гасовода који мења енергетску слику Србије и значи додатну индустријализацију земље.

“Али, тиме показујемо и да смо самостална и независна земља, да самостално доносимо одлуке. Сви смо исти, имамо исте муке и за исту будућност се боримо – чувајте независност Србије, да сами доносимо одлуке. Док сам ја председник и док је Ана Брнабић председник Владе ниједан страни амбасадор неће одлучивати. Сами ћемо водити политку”, поручио је Вучић.

“Желимо да чувамо мир, али не мислите да смо слаби”

Што се економије тиче, каже Вучић, Србија је на одличном путу, и ускоро ће и грађани видети да ће живети боље.

“После ‘Икее’, долази и ‘Старбакс’, али ти који долазе, најпознатије светске фирме, долазе тамо где је стабилност загарантована. Не дозволимо да то ико сруши и то кажем не због ових наших унутрашњих, јер они немају снаге, само пара и медија имају пуно, али не и политике, плана, програма. Не могу да победе добре домаћине и жене које су против насиља, које су одговорне и које неће дозволити да Србија падне у руке неодоговорних људи”, поручио је Вучић.

Али, нису они проблем, каже –већ неодговорни албански политичари на Косову и Метохији.

Тешко је чувати мир са људима који су апсолутно неодговорни и не размишљају о будућности и који не виде да би нас било који сукоб водио у катастрофу, истиче Вучић.

“Који не виде да таксе, нестварање ЗСО, формирање војске, платформа, да свим тим не раде само против нас већ и против себе. Желимо да сачувамо мир, а порука њима је –немојте, зато што смо умерени, што ништа не тражимо, што се цивилизовано понашамо, немојте да помислите да смо слаби и да можете да протерујете и уништавате наш народ. Имаћемо снаге више него икад да га заштитимо”, поручио је Вучић.

Брнабић: О нашем раду говоре дела

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је у Зрењанину да је поносна што је део тима председника Србије Александра Вучића, који је увео у праксу да Србија поново побеђује.

“Пристојна Србија увек је побеђивала, победила је и у среду у Крагујевцу где су додељени кључеви станова за младе научнике”, рекла је Брнабић.

Истакла је да је Србија победила и јуче у Голупцу где је отворена обновљена Голубачка тврђава, као и данас у Зрењанину где је постављен камен темељац за кинеску фабрику гума “Линглонг” и да ће победити у Сечњу када ће поново бити отворена производња ИМТ трактора.

“Коначно знамо где идемо”, рекла је Брнабић окупљенима на Тргу слободе у Зрењанину, где је одржан завршни скуп у оквиру посете Средњебанатском округу, а у склопу кампање “Будућност Србије”.

Истакла је да је у Србији до 2014. године била пракса да политичари много говоре, јер су имали мало резултата и додала да је то промењено доласком на чело Владе Србије садашњег председника Александра Вучића, који је променио однос према раду, грађанима.

Истакла је да дела говоре више од 1.000 речи и у том смислу поменула Железару у Смедереву, која је за две године опет постала највећи извозник у Србији и где је, како каже, сачувано 5.000 радних места, као и РТБ Бор, где је такође сачувано 5.000 радних места, а инвестирано је милијарду 260 милиона долара.

„Говорио је да ми нисмо власт, већ да имамо одговорност и да морамо бити у служби грађана”, навела је Брнабић и додала да је Вучић увео да се свакога дана ради од 7.30 по 10, 12 сати, те да је тај однос дао резултате.

Као два највећа резултата издвојила је то што је отворен први у Србији Научнотехнолошки парк у Београду, а у изградњи су још два у Новом Саду и Нишу, као и то што је по први пут у историји наше земље завршен Клинички центар и то у Нишу.

Најавила је да ће се извршити и реконструкција Клиничког центра у Војводини и додала да је у току реконструкција КЦС у Београду.

У том смислу, премијерка је честитала и Зрењанинцима долазак “Линглонга” и на великој инвестицији од 800 милиона евра.

Говорећи о резултатима председника Србије и актуелне Владе, Брнабић се осврнула на изјаве Драгана Ђиласа, који каже да жели да живи у земљи у којој је минимална плата 350 евра и где је јача пољопривреда. У његово време, навела је премијерка, минимална зарада је износила 160 евра, а од 2009. до 2012. повећана је за два одсто.

“Данас је минимална плата 230 евра, то је мало, али је дупло боље него у време Ђиласа. Од 2012. до 2019. године у договору са синдикатима и послодавцима, Влада је повећала минималац за 42 одсто”, казала је Брнабић.

Критиковала је власт у којој је учествовао и Ђилас и позвала грађане да, како каже, “не наседају на провокације лидера СЗС, који желе инциденте и нестабилност, док актуелна власт жели стабилност, дијалог и напредак”.

Пастор: Србија домовина и Мађара, важан напредак

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор поручио је у Зрењанину да се војвођански Мађари у средњем Банату осећају као свој на своме, а да Србију доживљавају као своју домовину и да им је из тог разлога важан њен напредак и развој.

“Ми верујемо да је могућ развој Србије и спремни смо радити и поднети терет за стварање бољих егзистенцијалних услова, јер Србију доживљавамо као своју домовину и није нам свеједно како ће се овде живети””, казао је председник Скупштине АП Војводине.

Захвалио је члановима мађарске заједнице што су дошли на скуп, али их је истовремено и прекорио зато што су дошли без националних симбола, објаснивши да ношење националних симбола није национализам, већ очување идентитета, културе, као и да показује ко су, шта раде…

“Живимо у држави која последњих 15 година обезбеђује пуну заштиту националних мањина у складу са Уставом”, казао је Пастор и додао да мађарска заједница нема чега да се стиди, већ да је својим учинком допринела просперитету Србије.

Коментарисао је писање мађарских медија у Војводини о његовом односу са председником Србије, навевши да се прашина диже само за добрим коњем.

Подсетио је да се навршава две године од завршетка председничке кампање Александра Вучића, којег је и лично, али и са СВМ, подржао. Истакао је да је све договорено и поштовано, те навео и да је данас велики дан за Средњебанатски округ и Војводину.

Подели на: