Најновије вести

Вучић у Истанбулу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је гасовод “Турски ток” од стратешког и животног значаја за опстанак и будућност Србије и даљи напредак земље, у економском смислу пре свега.

 

Алекандар Вучић је новинарима у Истанбулу, где присуствује свечаности поводом пуштања у рад деонице тог гасовода, истакао да је гас од огромног значаја за енергетску безбедност земље и привлачење страних инвестиција и да се због тога велике силе и боре око тога.

“Изградња гасовода дугог 403 километра кроз нашу земљу, а касније и секундарног гасовода, како би гас довели у Владичин Хан и друга места, од огромног је значаја”, поручио је Вучић.

Председник Србије је најавио да ће са руским председником Владимиром Путином и турским председником Реџепом Таипом Ердоганом разговарати и о томе како једна светска и једна регионална сила гледају на проблем на Блиском истоку, јер је то важно питање и за Србију, пошто ће свака ескалација повећати цене нафте и гаса.

“То за нас не би било добро и о томе ћу с њима разговарати, да видим како они на то гледају”, објаснио је Вучић, додајући да се гас везује за нафту.

Вучић је рекао да може да се догоди да цена нафте буде на највишем нивоу у последњих неколико месеци, што ће зависити од односа САД и Ирана.

Председник је рекао да ће са Бојком Борисовим разговарати и о односима са Европском унијом, како би се видело да ли ће сви пројекти који су започети бити остварени до краја.

Подели на: