Најновије вести

Вучић за крај посете Вашингтону на још једном састанку у Белој кући

Председник Александар Вучић рекао је да је на крају дводневне посете Вашингтону имао одличан разговор у Белој кући са саветником за националну безбедност Робертом О’ Брајаном, специјалним саветником председника САД Доналда Трампа Џаредом Кушнером и специјалним изаслаником председника за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом.

 

Александар Вучић је то написао на званичном Инстаграм налогу, уз фотографије са састанка.

Како сазнаје Блиц, тај разговор није био најављен, а Кушнера је на састанак позвао Ричард Гренел.

Извор тог листа наводи да је разговор трајао дуже од сат времена и да је “био веома успешан”.

“Пуно разумевања показали су за решење косовског проблема, знају да је то за Србију веома тешко питање, али исто да свако мора нешто да добије, или изгуби, да обе стране морају да буду незадовољне”, пренео је извор листа.

Како се наводи, посебно позитивно су говорили о економској ситуацији у Србији и похвалили су Вучића за смањење јавног дуга и привредни раст Србије.

Кушнер је супруг Трампове ћерке Иванке и важи за једног од људи од највећег поверења америчког председника. Вучић и Кушнер састајали су се више пута до сада.

Како је објављено на Инстаграм налогу “будућностсрбијев” председник Вучић се у Вашингтону састао и са сенатором Тедом Крузом, чланом Спољно-политичког комитета Сената.

Вучић се са сенатором из Тексаса састао у згради Сената у Вашингтону.

Председник Вучић је синоћ рекао да је током дводневне посете Вашингтону имао велики број састанака и да је разговарао са свима који о Србији одлучују – од Мајка Помпеа, Роберта О’Брајана до Ричарда Гренела.

“Нико од њих не жели од мале Србије да прави макар и малог непријатеља, већ желе да са нама сарађују, а наше је да то искоритстимо”, истакао је Вучић.

Додао је и да је веома задовољан што је видео и већи интерес САД да инвестирају у нашу земљу и у регион.

“Пун сам оптимизма по питању даљег развоја наших економских односа, због више америчких инвестиција”, рекао је Вучић, али је додао и да то неће бити лако због односа Београда и Приштине.

Подели на: