Најновије вести

Зечевић: САД покушавају да добију конкретне резултате преговора Београда и Приштине

Европска унија је постигла договор између Београда и Приштине који није спроведен у дело, а сада су Сједињене Државе ушле у преговоре и покушавају да добију конкретне резултате у изборној години у тој земљи, рекао је за РТС Слободан Зечевић, научни саветник у Институту за европске студије.

 

Слободан Зечевић је рекао да су разговори о увођењу авио-линије и успостављању железничког собраћаја нешто што је позитивно.

Ипак, истакао је да су ти споразуми условљени укидањем такси на робу из централне Србије, које су саме по себи незаконите и које су донете супротно споразумима који постоје.

“Било би нелогично да се приступа железници и авио-линијама а да нема либерализације кретања робе, људи и услуга”, навео је Зечевић и додао да су ти разговори притисак на Приштину да се укину таксе.

Ипак, како је додао, разговори ће уродити плодом само ако се формира нова влада, а ако не, онда је питање шта ће са тим да буде.

Додао је да постоји утисак да се Албанцима не жури са формирањем владе, с обзиром на компликоване ситуације које треба да се реше.

Подели на: