Најновије вести

Почео турнир „Трофеј Огњена Коромана”

Под покровитељством Општине Грачаница на спортском комплексу „Драган Џајић” у Грачаници се одржава први фудбалски турнир под називом „Трофеј Огњена Коромана”. Турнир организује Школа фудбала „28. јун” из Доње Гуштерице за дечаке рођене 2008. и 2012. године.

 

На турниру учествује око 200 младих фудбалера у укупно 19 екипа са Косова и Метохије, али и гостију из школа фудбала „Црвене звезде” , „Нике” из Београда и „Фри Кика” из Ниша. Турнир је отворио председник општине Грачаница Срђан Поповић, који је истакао да га радује то што се окупио оволики број деце и поручио да ће локална самоуправа наставити да подржава и промовише спорт. – Општина Грачаница наставља да помаже овакве и сличне турнире и све оно што има везе са спортом. Спорт је веома битан у развоју сваког детета и управо је то разлог због којег ћемо наставити да улажемо у ову област. Веома ми је драго што су на турниру узеле учешће екипе са читаве територије КиМ, као и екипе из Београда и Ниша и надам се да ће овај турнир бити још масовнији, а ми смо ту да увек подржимо све наше спортисте, рекао је Поповић. Тренери малишана из школа фудбала „Црвене звезде” и „Фри Кика” из Ниша изразили су задовољство учешћем на турниру, али и одушевљење гостопримством у Грачаници. – Црвена звезда традиционално долази у Грачаницу и ово је још једна прилика да покажемо наше пријатељство са нашим људима овде. Сама помисао шта овој деци значи наш долазак није нам оставила ни трачак размишљања, а гостопримство и наш боравак овде свима нама много значи, каже тренер малишана Црвене звезде Иван Гајић. Тренер екипе „Фри Кик” из Ниша Андрија Тепавчевић, рекао је да ми је драго да у Грачаници влада једна лепа и здрава атмосфера у којој малишани могу нормално и здраво да одрастају и да једног дана постану и успешни фудбалери. Школа фудбала „28. јун Доња Гуштерица”, основана је пре три године и тренутно има око 130 полазника. Тренер Љуба Ђекић истиче да је ово први турнир ових размера у последњих 20 година и да је веома задовољан масовношћу учесника.
– Требало нам је мало времена да се консолидујемо, али уз помоћ локалне самоуправе успели смо да организујемо један овакав турнир за наше мале фудбалере. Посебно нам је драго да су нам се одазвали и малишани из школа фудбала из Београда и Ниша и надам се да ће овај тирнир постати традиција, каже Ђекић.
Турнир се игра по систему 7 + 1 за фудбалере рођене 2008. године и 5 + 1 за дечаке који су 2012. годиште. За најбоље екипе и појединце обезбеђене су медаље и пехари, а биће додељена и награда за најбољег жонглера турнира. За све учеснике обезбеђени су храна и пиће. М.Ч.

Подели на: