Најновије вести

Подршка Тениског савеза Србије

Тениски камп у Грачаници

 

На тродневном тениском кампу који је под слоганом ”Тенис не можеш да играш сам – придружи нам се” одржан у Грачаници, учествовало је више од 35 малишана из различитих заједница са подручја ове локалне самоуправе. Према речима Предрага Ристића, тренера и директора ТК ”Винер” из Грачанице камп је имао две развојне компоненте. Прва је била усресређена на оснаживање особља и чланова поменутог тениског клуба, док је друга компонената била усмерена на интеграцију мањинских заједница у активности тениског клуба из Грачанице.

Тениским кампом је управљао тренер Драган Илић из Тениског савеза Србије, који има више од 40 година тренерског искуства.

– Веома су важни овакви кампови за наше особље и за наше чланове зато што сви можемо да научимо доста тога посебно од тениских стручњака као што је господин Илић. Наши чланови су ове године били учесници три кампа и то; на Златибору, у Аранђеловцу и сада у Грачаници. Посебно нас радује то што је ојачана сарадња између нашег клуба, Тениског савеза Србије и тениског клуба ”Дрил” из Београда, рекао је Предраг Ристић тренер младих тенисера из Грачанице и додао да ће почетком октобра бити одржан тениски турнир у оквиру кога ће на посебној церемонији бити представљени резултати грачаничког тениског клуба у овој години.

Тениски камп у Грачаници део је пројекта који се финансира преко Чешке развојне агенције.

М. Ч.
Подели на: