Најновије вести

Показала да је Митровица најјачи град на свету

Косовска Митровица свечано дочекала златну Наталију Савић

 

Велики број грађана Косовске Митровице дочекао је данас испред споменика Кнезу Лазару своју суграђанку, младу кикбоксерку Наталију Савић, која је протеклог викенда у Италији освојила златну медаљу на светском шампионату за јуниоре.

„Пуно нам је срце што смо данас овим поводом са вама, ми смо земља шампиона, ми смо народ победника, ми смо борци. Посебно знамо да је то случај са нашим народом на Косову и Метохији. Кад год је тешко и где год је било тешко, а било је и теже ми смо се борили, ми смо се трудили, ми смо заједно као један велики тим, као један спортски колектив гурали напред, постизали резултате, правили победе на семафору“, рекао је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев на свечаном дочеку који је организовао Привремени орган општине Косовска Митровиц.

Козарев је пренео и поздраве и честитке директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, који, како је рекао, данас није могао да дође али је као и председник Александар Вучић увек када је то потребно са Србима на Косову и Метохији.

„Ми смо сви један велики спорстки колектив који гура напред, који побеђује, који се бори, верује у себе, веује у победу, који победио не победио мора да да све од себе. Мораш да изађеш да се бориш, мораш да верујеш у себе, у саборце и као такав скуп таквих људи боримо се и постижемо резултате и истрајаћемо у тој борби као победници као хероји, као тим у одбрани нашег Косова и Метохије“, поручио је Козарев.

Тренер Кик-бокс клуба „028“ и Наталијин тренер Марко Божовић захвалио се локалној самоуправи и Канцеларији, а посебно Наталији, која је, како је рекао, учинила да се осећа најпоноснојим данас овде.

„Бранила си боје наше земеље, нашег града у најбољем могућем светлу“, рекао је Божовић и пожелео јој да наставити путем успеха.

Председник привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић захваливши се Наталији што је учинила читав град и њега поносним доневши после 20 година шампионско злато у Косовску Митровицу је рекао да је она својом борбеношћу потврдила да је Косовска Митровица „светски најјачи град“.

Златна Наталија Савић, дочекана овацијама и аплаузом захвалила се свима који су били уз њу, посебно онда када је помоћ била најпотребнија. Захвалила се породици, пријатељима, директору „Трепче“, тренеру репрезентације Србије Срђану Радуловићу и , како је рекла “најбољем тренеру на свету Марку Божовићу“

С. К.
Подели на: