Најновије вести

Вања Грбић на Косову

Прослављени српски одбојкаш Владимир Вања Грбић је у спортској хали у Лапљем Селу младим одбојкашицама одржао показни тренинг, а тренерима показао новије технике.

Владимир Вања Грбић рођен је 14. децембра 1970. године у Зрењанину. Један од најбољих српских одбојкаша свих времена.

Грбић каже да је свестан чињенице да једна посета није много, али каже да може значити много. Дошао је како би тренерима показао новију технику у раду са децом, а деци одржао показни час.

„Радићемо уводни део и загревање, да уведемо децу у моторику, да их припремимо за усвајање неке основне одбојкашке технике на један врло специфичан начин. Прво дружење са балонима, а након тога постепено методички са лоптом, до касније елемената игре, односно завршетка са сервисом. У међувремену ће моји сарадници радити са децом четири теста“, објашњава Грбић.

Грбић истиче да зна у каквим условима деца на Косову тренирају, али каже да је врло просто ако се зна, „ко сте, шта сте, и одакле сте“.

Прослављени одбојкаш каже да је јако срећан што је на Косову и искористио је прилику да каже да је на неки начин и повезан са Косовом, јер како каже, води порекло од Кнеза Лазара.

„Тако да ћу сасвим сигурно посетити све оне тековине које постоје и све светиње које су нажалост многи заборавили, за које су оне `тамо негде` и олако их доживљавају“, казао је Грбић.

Директор женског одбојкашког клуба „Видовдан“ из Грачанице Иван Шубарић каже да је ова посета у циљу унапређења спорта.

„Нама као клубу веома значи боравак Вање Грбића овде у нашој средини, јер је то за децу догађај, колико је за децу битно, толико и за нас, јер ћемо да видимо неке основе тренинга сада од њега“, казао је Шубарић.

Шубарић истиче да је у плану и даље довођење познатих људи из света одбојке, јер ће њихов клуб на тај начин добити на квалитету и усавршавању кадра за даље такмичење.

Младе одбојкашице кажу да ће им тренинг легендарног одбојкаша много значити.

„Очекујем да ће се исплатити, за нас старије можда и мало мање, али ће много значити овој малој деци“, казала је Невена Лазић.

“Овај тренинг је за мене ново искуства, надам се да ћу се показати добро, даћу све од себе, па ћемо видети шта ће бити“, рекла је Катарина Петовић.

„Захвална сам на прилици да нам неко покаже, неко бољи чак и од наших тренера, шта и како треба радити на терену“, казаа је Смиљана Јовановић.

Женски одбојкашки клуб „Видовдан“ из Грачанице који је и организовао долазак одбојкаша Владимира Вање Грбића постоји од 2014. године и броји стотинак младих одбојкашица.

Подели на: