субота, 17. априла 2021. | 08:26

Звезда у Грачаници, политика јача од хуманости

Фудбалерима Црвене звезде забрањено је да играју хуманитарну утакмицу у Грачаници. Средства од улазница била су намењена породилишту у том месту. Фудбалски савез тзв. Косова није дао сагласност због, како кажу, злоупотребе утакмица за политичке и расистичке пароле. Београд тражи реакцију међународне заједнице на срамну одлуку Приштине.

 

Фудбалери Црвене звезде су три године заредом веселили становнике Косова и Метохије утакмицом у Грчаници. Ове године, фудбалски савез самопроглашеног Косова забрањује хуманитарну фудбалску утакмицу. Београд Бурно реагује.

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић истиче да је реч о великој срамоти Приштине и оних који не дају да се одигра хуманитарна утакмица за породилиште.

“Који не дају да се игра пријатељски ревијални меч не репрезрентације, него Црвене звезеде која годинама помаже породилишта на Космету. Сви смо у Србији сложни у осуди тога, ово не може да прође без реакције међународне заједнице”, наводи Ђурић.

Док Београд очекује да се утакмица одигра, генерални секретар фудбалског савеза такозваног Косова сматра да би она утицала на погоршање односа српске заједнице и осталих народа, те да угрожава сигурност и безбедност самих играча и осталих актера.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић истиче да најновије потезе Фудбалског савеза Косова и Фадиља Вокрија нико није очекивао, с обзиром да је и сам Вокри био спортиста и фудбалер.

“Једна хуманитарна утакмица, једна ревијална утакмица, да помогне овде породилишту је нажалост одбијена”, каже Поповић.

Управо Фадиљ Вокри, председник ФСК тражио је од Уефе да обавести Фудбалски савез Србије да Звезди неће бити дозвољено да игра меч у Грачаници. А Уефа је то писмо проследила ФСС-у, и затражила мишљење и предлог како да се реши то, како наводе, важно питање.

Подели на: