Најновије вести

Разговори о развоју пољопривреде

Разговори о развоју пољопривреде

 

Зубин Поток су ових дана посетили представници Сврљига и Књажевца да би им пренели своја искуства у пољопривреди. Делегацију је предводио члан скупштинског одбора за пољопривреду и народни посланик Милија Милетић који је на састанку у Зубином Потоку рекао да је опредељење државе да акценат стави на развој села. Председник СО Књажевац Игор Стевановић је позвао представнике Зубиног Потока и председника привременог органа општине да узврате посету њиховој општини и њихове привреднике.

Општина Зубин Поток има велики природни потенцијал за развој свих пољопривредних грана, што ће и бити приоритет у наредном периоду. На тај начин ствараће се услови и за запошљавање младих. “Зубин Поток има неколико индустријских погона који сада не раде па ћемо акценат ставити на њиховом активирању”, рекао је председник Привременог органа Зубиног Потока Срђан Вуловић и подсетио да језеро Газиводе представља добру перспективу да се овај крај поново развије.

Овом приликом договорена је узвратна посета пољопривредних произвођача из Ибарског Колашина општинама Сврљигу и Књажевцу. Снег који и у овом крају пада без прекида није омео госте из Сврљига и Књажевца да доћу завејаним путевима у госте на разговор о сарадњи.

С. Ђ.
Подели на: