субота, 23. октобра 2021. | 22:17

Украдена два аутомобила
и бик уочи Бадњег дана

У српском селу Горњем Кусцу у општини Ново Брдо

 

У ноћи између 5. и 6. јануара у српском селу Горњем Кусцу у општини Ново Брдо украдена су два аутомобила, бик и покушано још неколико крађа.Наиме лопови су украли аутомобил марке БМВ и вредни алат из гараже у власништву Светозара Стајића, аутомобил марке Опел Астра у власништву Бранислава Денића и расног бика у власништву Божидара Денића, коме је ово од завршетка рата 1999.године.

Претходних неколико година из његове штал му четири краве илопвои никада нису откривени.Претходне ноћи крађа је покушана у домаћниствима Љубомира Стајића и Трјана Денића, али на срећу безуспешно.

Подсетимо ово су само крађе у низу које се догађају интензивно на територији општине Ново Брдо.

Починиоци ни у једном од многобрајних случајева ове врсте недела нису отркивени. Полиција у Новом Брду своју неуспешност у разоткривању лопова правда чињеницом да нису технички добро опремљени, а такође и људством. Наиме у више наврата из полицијске станице у Новом Брду чуло се да је број полицијаца у овој полицијској станици недовољан за патроле посебно у ноћним сатима . Општина Ново Брдо простире се на површини од 204 километра квадратна.

Интензивне крађе изазивају узнемиреност код преосталог српског становништва у региону.

С. И.
Подели на: