Најновије вести

Београд поклонио Косовској Митровици возило за чишћење снега

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је на својој Фејсбук страници да је данас је на улице Београда изашло 60 нових камиона за чишћење снега.

 

Jедан од оних камиона које смо раније користили, потпуно репариран и сређен, отишао је као поклон Београда нашим сестрама и браћи у Косовској Митровици који нажалост немају ниједан камион за чишћење снега! Поносан сам јер Београд помаже наш народ на Косову и Метохији. Протеклих месеци послали смо српским општина више комуналних машина како би обезбедили бољу услугу за грађане” навео је Весић.
Београд је главни град свих Срба ма где на кугли земаљској живели и наша обавеза је да помажемо наш народ. А нема места на кугли земаљској где су Срби више угрожени него на Косову и Метохији, истакао је Весић.
Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић захвалио је у име свих грађана Косовске Митровице, својих сарадника и своје лично име, заменику градоначелника Београда Горану Весићу, на поклону, камиону за чишћење снега.
” Камион који је у потпуности сређен и репариран спреман је за рад на терену и за олакшавање рада путарима у тешким зимским условима. Није ово једини поклон који смо добили од господина Весића. У скорије време је ту било и много других машина и механизације становницима овога града. Дугујемо велику захвалност господину Весићу на ангажованости, на томе што мисли на свој народ и што нам у овим, за нас изузетно тешким али и историјским тренуцима за опстанак, пружа руку помоћи.
Тиме нам доказује да је држава Србија уз нас, да председник Александар Вучић мисли на свој народ, не само у оквиру свеобухватног пакета мера који пружа Србима на Косову и Метохији, већ и у свим потребама народа који се труди да остане и опстане на својим вековним огњиштима, а ми се , као и увек , уздамо у нашу државу, јер другу немамо” истиче Спирић у саопштењу.

Подели на: