Најновије вести

Дан протекао у спортским активностима

Пуних је девет дана како нови градоначелник Лепосавића, Љуљзим Хетеми не излази из зграде општине, а грађани се због тога, и зато што се не повлаче снаге Косовске полиције са севера, окупљају испред општине. Данас је било масовно окупљање, а како су у току Радничке спортске игре, дан је протекао у спортским активностима. Најупечатљивије је било надвлачење конопца између припадника америчког континента КФОР-А и мештана.

 

 

У ишчекивању политичког решења за кризу на северу Косова и Метохије, неизвесност се наставља и живот је паралисан. Нико не ради, а данас је званично завршена и школска година, иако овдашњи ђаци наставу не похађају већ десет дана. Не раде ни предшколске установе.
Грађани остају одлучни у својим захтевима да нови градоначелник и снаге специјалне полиције напусте ову општину и цео простор севера КиМ и наставиће своја окупљања и убудуће до разрешења кризе. Желе само повратак на радна места и да се врате нормалном , мирном животу, ту где живе, где су њихови домови, јер то је светиња коју бране, ту су своји на своме вековима. В.В.

Подели на: