уторак, 17. маја 2022. | 16:29
Најновије вести

Делегација Српске листе у посети Берлину

Делегација политичких представника Срба са Косова и Метохије започела је дводневну посету Берлину састанком са директором Канцеларије за југоисточну Европу Министарства спољних послова Немачке, Кристијаном Хелбахом, саопштила је СЛ.

 

Главна тема разговора делегације Српске листе коју чине председник Горан Ракић, потпредседник Далибор Јевтић и чланови председништва Братислав Николић и Саша Милосављевић, била је тренутна политичко-безбедоносна ситуација на Косову.

Представници Срба са КиМ су саговорника информисали о стању и положају српског народа на Космету и упознали га са константним кршењем људских права Срба, али и недвосмислено указали на све веће тензије које су резултат одређених одлука власти у Приштини, наводи се у саопштењу.

Кристијана Хелбаха делегација СЛ информисала је и о потреби да се дијалог настави и да се уклоне препреке, попут такси од 100 одсто на увоз робе из Србије и Босне и Херцеговине, како би се дала шанса решавању свих проблема.

Како се наводи, на састанку је било речи и о последњој акцији полиције Косова на северу Космета када је без потребе употребљена велика сила под изговором борбе против корупције и криминала и да постоји опасност да се са таквом праксом може наставити са циљем застрашивања српског народа.

Хелбах је честитао председнику Српске листе Горану Ракићу на поновном избору за градоначелника Северне Митровице.

Горан Ракић је, уз захвалност, констатовао да је то била прва честитка неког из међународне заједнице, која је требало да честита на чињеници да су избори на северу Косова протекли мирно, додаје се у саопштењу.

Делегација Српске листе наставља у четвртак посету Берлину састанцима са саветником канцеларке Ангеле Меркел, Матиасом Лутенбергом као и састанцима у Бундестагу.

Подели на: