Најновије вести

Ђурић на Руднику дочекао Србе са КиМ

Група Срба са Косова и Метохије, која је у петак кренула пешице ка Београду, како би присуствовала скупу који ће бити одржан 19. априла у оквиру кампање “Будућност Србије”, стигла је данас на Рудник, где их је дочекао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и пренео им поруку подршке грађана Београда и председника Александра Вучића.

 

Ђурић је рекао да је на Рудник дошао како би Србима са КиМ, који пешаче четврти дан, пренео поздраве грађана који им се диве, а који ће их, како каже, раширених руку сачекати у Београду 19.априла на скупу “За будућност Србије”.

“Чекамо њих као као што чекамо и целу Србију која се бори за будућност Србије и која жели да се о нашој земљи одлучује, а не у страним амбасадама и другим центрима моћи. Желимо да Србијом управљају они за који ће се борити за КиМ, за бољу економску будућност и снажне и стабилне институције”, нагласио је Ђурић.

Захвалио је Србима са КиМ који улажу огромну снагу и енергију да пошаљу поруку да се, каже, сви заједно у Србији сложно боримо за бољу.

Како је рекао, Срби са КиМ својим подвигом показују да су спремни да се боре за будућност Србије и да не желе да отаџбину препусте онима који су је разарали и пљачкали у прошлости и потпуно занемарили српске националне и државне интересе, посебно на КиМ.

“Дошао сам да им лично кажем да их веома поштујем и да им се дивим јер знам да то није нимало лако и једноставно. Прати их лоше време, киша и ветар, сваког дана пређу између 25 и 40 км, данас им је једна од најтежих деоница”, казао је Ђурић.

Ненад Георгијев, један од 29 Срба са КиМ који пешаче до Београда, захвалио је Ђурићу што их је обишао и дао снагу да наставе пут како би 19.априла били у престоници на скупу “За будућност Србије”.

“Желимо да подржимо председника Вучића који води политику да од Србије створи што јачу и економски стабилнију државу и политику која је једини гарант опстанка и останка Срба на КиМ”, рекао је Георгијев.

Срби са КиМ данас су прешли деоницу од Прељина до Рудника, одакле су наставили ка Љигу, а кажу да успут наилазе на подршку и гостопримство у местима кроз која пролазе.

Далибор Вукићевић из Лепосавића каже да су сви на броју, да нико није одустао и да, осим жуљева, од пешачења немају већих тегоба.

“Напорно је, али није неиздрживо. Једина препрека нам је киша, али имамо кабанице”, навео је Вукућевућ и додао да су за четири дана препешачили око 140 км.

Запутили су се пешке ка Београду јер, каже, сви верују у политику предсдника Вучића за коју верују да је најбоља за Србе на КиМ.

“Једино њему и у њега верујемо и то нас је охрабрило да кренемо”, рекао је Вукићевић.

Група је наставила ка Љигу носећи барјаке са заставама Србије, а на челу колоне је транспарент са поруком “Срби са КиМ за Србију и Вучића”.

Срби су се на пут ка Београду упутили из општине Лепосавић са административног прелаза Јариње, а до главнога града пешачили су преко Рашке, Ушћа, Краљева, Мрчајеваца и Прељине настављајући ка Љигу и Степојевцу до престонице.

На пут ка Београду испратили су их председници привремених органа општина Косовска Митровица и Лепосавић Александар Спирић и Зоран Тодић.

Подели на: