Најновије вести

Ђурић: Пиштина води регион путем нове дестабилизације

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упознао је новоименованог амбасадора Краљевине Норвешке у Србији Јерна Еугена Јелстома са политичко-безбедносном ситуацијом у Покрајини и упозорио га да се притисци на српски народ свакодневно појачавају, као и да политички актери у Приштини регион воде путем нове дестабилизације.

 

Лидери албанских странака које су освојиле највећи број гласова на недавно одржаним парламентарним изборима својим политичким порукама умањују шансе за наставак продуктивног дијалога Београда и Приштине, указао је Ђурић.

Према његовим речима, непримерено је и недопустиво да се релативизују обавезе које је Приштина на себе преузела у досадашњем току бриселског дијалога, посебно обавезе које се односе на успостављање Заједнице српских општина.

Србија ће се, према Ђурићевим речима, борити за очување регионалне стабилности и иступати са иницијативама које воде повезивању и економском напретку, надајући се да ћемо у неком тренутку у будућности и у Приштини имати привремену администрацију способну да швати да је то једини концепт који води заједничком бољитку.

За почетак, Београд од нове политичке већине у Приштини, уместо великоалбанске пропаганде, очекује да хитно повуче таксе на робу из централне Србије и почне примену онога што је до сада договорено у бриселском дијалогу, објаснио је Ђурић.

Подели на: