Најновије вести

Дом културе „Грачаница“: Култура у доба Короне

Дом културе „Грачаница“ направио је програм културних садржаја за период ограниченог кретања и ванредног стања под називом „Култура у доба Короне“.

 

“Почели смо у уторак изложбом „Јесен у Призрену“, а синоћ, у среду, наставили програм дечијом представом „Игра“ у режији Бошка Бошкова. Ова два програма уживо смо преносили преко странице Дома културе „Грачаница“ на друштвеној мрежи Фејсбук и њих је пратило око 7.000 људи. Сваким радним даном нудићемо различите садржаје”, наводи се у саопштењу.

Понедељак је дан за музичке догађаје и препоруке, објављиваће се концерти симфонијскг оркестра РТС-а испред Грачанице, БИГ Бенда, фестивал „Медимус“ из Призрена…

Уторак је дан за изложбе и сликарство. Тренутно се може погледати изложба „Јесен у Призрену“, а сваког уторка из фундуса галерије Дома културе уредник и сликари одабраће за дела по једног савременог сликара Косова и Метохије.

Среда је дан за позоришне представе, првенствено намењене деци. Оне ће се играти без публике или ће се из архиве Дома културе понудити снимци представа АП „Јанићије Поповић“ које су извођене у Осојану, Ораховцу, Великој Хочи, Косовском Поморављу…

Четвртак је биоскопски и филмски дан у Грачаници. Не могу се, како се наводи у саопштењу, понудити премијере најновијих филмских остварења због забране окупљања, али у могућности су да препоруче један од најбољих избора филмова које је направио режисер Милутин Петровић у својој књизи „52 идеална филмска викенда“.

Петак је дан књижевних и трибинских програма, организоваће се и емитовати уживо књижевни часови и трибине. У понуди су програми посвећени култури у гету и условима изолације. Уредници књижевних програма препоручиће књиге за читање.

Дом Културе „Грачаница“ позива заинтересоване да се јаве, напишу шта би још желели на адресу domkulturegracanica@gmail.com или путем фејсбук странице https://www.facebook.com/domkulturegracanica/

Подели на: