Најновије вести

Гост Грачанице позориште из Никшића

Видовданске свечаности у Грачаници
Уоквиру Видовданских свечаности одиграна је представа”Народни посланик” по комаду Бранислава Нушића у продукцији позоришта из Никшића и Центра за културу Пљевља. Поменути Нушићев комад  режирао је, према сопственој адаптацији, Горан Булајић.
-Нишићко позориште са поносом истиче чињеницу да се овим великим текстом и његовом универзалном темом бави након релативно дугог периода у коме Нушићеви комади нису постављани на сценама у Црној Гори. Очигледно да је друштвена подсвестније била спремна за суочавање са чињеницом да смо сви помало личили на Нушићеве посланике, министарке и ожалошћене продице, па и на покојнике. Верујемо да смо кроз ову представу коначно спремни иза ту врсту спознаје, рекао је о комаду Јанко Јелић, уметнички директор Никшићког позоришта.
Након одигране представе у Грачаници глумци из Никшића сложни су у оцени да им и после овог извођења реакција публике говори да је тема којом се у представи баве и те како актуелна и данас. Директор Никшићког позоришта Радинко Крулановић истакао је сјајну сарадњу са Приштинским народним позориштем.
У представи играју: Стеван Вуковић, Марија Ђурић/Маја Стојановић, Маша Божовић, Никола Васиљевић, Ања Дрљевић, Матија Мемедовић, Бобан Чворовић, Милица Кекић, Павле Богојевић, Лазар Ђурђевић/Стефан Вуковић, Велизар Касалица, Небојша Вулановић. Пратећи гласови: Иван Зиројевић и Јован Џоџо.
Подели на: