Најновије вести

Харадинај: Изгубио сам на изборима због Србије

Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је на претходним ванредним парламентарним изборима изгубио гласове због Србије.

 

“Такође ја сам изгубио гласове због Србије, јер постоји могућност да се утиче кроз меке силе, одређених интереса, у време кад сам увео таксу Србији”, рекао је Рамуш Харадинај.

Харадинај је рекао да је захвалан што је на последњим изборима добио 100.000 гласова, упркос чињеници да се успротивио Америци, Федерики Могерини и укидању такса на робу из Србије.

“Ослободио сам Косово од оних који су покушали да уцењују и мене и друге и Косово”, рекао је Харадинај.

Прокоментарисао је учешће Аљбина Куртија, који би требало да постане нови косовски премијер, на међународној конференцији на којој је Србију представљао директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Харадинај је рекао да Курти, као будући премијер Косова, није морао да седи са Ђурићем. Оценио је да је Курти требало да доведе нижег званичника који би заступао Косово.

“Кад је Ђурић ту, онда би требало да се пошаље неки званичник странке за техничка питања”, рекао је Харадинај.

“Ако је на званичној конференцији председник Србије, Александар Вучић или српска премијерка, Ана Брнабић, онда иде премијер или мандатар”, сматра Харадинај.

Подели на: