Најновије вести

Хуманитарни број 1412 за изградњу Дневног центра на Космету

Хуманитарни број 1412 за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” за 140 деце и младих са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици биће активан до 31. децембра, саопштено је из Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.

 

Из Одбора наводе да је “М:тел” одобрио продужење ове акције, која је почела 1. новембра и требало је да буде завршена јуче.

Подршку овој хуманој акцији дали су градови, општине, предузећа из Републике Српске, као и основне и средње школе и вртићи, уз подршку Министарства просвете и културе Српске.

Из Одбора наводе да ће хуманитарна аукција 28 слика у Музеју Републике Српске, које је донирало 19 сликара из Српске, бити отворена до суботе, 7. децембра, те да је сав приход од продатих слика намењен за изградњу овог центра.

“Вјерујемо да ће 19. августа 2020. године на Преображење Господње то бити велики поклон деци и младима са потешкоћама у развоју, јер до тада планирамо завршетак Центра, првог на Космету”, наводи се у саопштењу.

Из Одбора позивају све да до 31. децембра помогну изградњу Дневног центра “Подржи ме-9. јануар” позивом на број 1412 једном КМ или купивином слике или уплатом на жиро рачун Одбора 5551000034196445.

Подели на: