Најновије вести

Ивана Вановац нова председница Друштва новинара Косова и Метохије

Изборна скуштина ДНКиМ –огранка УНС-а

 

 

На Изборној скупштини Друштва новинра Косова и Метохије (ДНКиМ), огранака Удружења новинара Србије ( УНС) одржаној у Грачаници у суботу 10. јуна, уредница Радио Косовске Митровице, Ивана Вановац изабрана је за председницу ДНКиМ. Она се радијиским новинарством бави 17 година, а повремено сарађује са штампаним медијима.Рођена је 1982.године. Радила је и радила је и као нивинар и уредник Фестивалских нивна Џез и блуз фестивала у Косовској Митровици.

Обраћајући се колегама на Изборној скупштини ДНКиМ, након њеног избора на место председнице овог друштва, Вановац је истакла важност и велику улогу медија на пласирању истине пре свега на просторима Косова и Метохије.

-Видели смо колико је важно да медији постоје, колико су важни да истина оде даље, нарочито оног понедељка када је дошло до скукоба у Звачену. Поред јунаштва важно нам је чојство, да ми нашим поступцима ниједног момента не нарушимо достојанство наше дивне и лепе професије- казала је поред осталог Вановац.

Председник УНС-а Живојин Ракочевић, честитајући Ивани Вановац избору на место председнице ДНКиМ, рекао је уз остало да је ово друштво једна од најзначајнијих и најважнијих организација на Косову и Метохији, јер се пре свега ради о удружењу људи који долазе из различитих региона и удружењу које негује различитост у размишљањима и дијалог али се слажу око сведочења истине.

– Ивана као неко ко има широки поглед на свет, неко ко дубоко сагледава проблеме саврменог света, професије, истине, живота, Ивана као неко ко долази из велике куће из куће која има велики број новинара и неко ко ће знати да балансирано својим знањем, исксутвом и госптском природом води ово удружење- казао је уз остало Ракочевић.

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић је честитајући на избору Ивани Вановац, такође нагласио значај и улогу новинарске професије пре свега на просторима КиМ уз истицање неопходности веће заштите и подршке новинарима у разним аспектима, укључујући и свега правни аспект нарочито по питању остваривања права у домену пензијск инвалидског осиругања тамо где то није остварено.

На Изборној скупштини ДНКиМ, укратко је поднет извештај о раду и активностима овог огранка УНС-а првих шест месеци ове године.

С.И.

Подели на: