Најновије вести

КФОР скупио бодљикаву жицу

Чини се да ситуација полако деескалира. Припадници америчког континента КФОР-А скупили су бодљикаву жицу која је опасивала металну ограду око зграде општине Лепосавић.

 

Народ је и данас окупљен на платоу испред зграде Скупштине општине истрајавајући у својим захтевима да градоначелник ове општине Љуљзим Хетеми оде из општине, као и да се снаге специјалне полиције повуку са севера Косова и Метохије.
И данас је овде спортски дан у оквиру Радничких спортских игара, најмасовнијег радничког такмичења на овим просторима. У импровизованим условима настоји се да се одржи традиција дужа од четири деценије, у нади да ће проћи криза и да ће доћи бољи дани за спорт и све грађане на овим просторима.
Зграда општине је сада ограђена само металном оградом , јер су бодљикаву жицу уклонили припадници КФОР-А, а на ограду су окачене српске тробојке. Застава ткз.Косова је истакнута на последњем спрату зграде општине , пре две недеље и још увек је ту.
Школска година је завршена, а након паузе од недељу дана поново су почела са радом дечја обданишта у Лепосавићу, Лешку и Сочаници.
Сви ишчекују политичко решење ове тешке кризе, која је почела пре две недеље упадом градоначелника и снага специјалне полиције у зграде општина на северу КиМ. Сви грађани на протесту, који се упорно смењују овде данима, истичу да желе да се што пре реши ова ситуација, да се сви врате својим обавезама и мирном животу. В.В.

Подели на: