Најновије вести

Нови протест “Самопредељења” због доласка Вучића у Тирану

Присталице покрета “Самоопредељење” у Албанији окупили су се и данас у близини хотела у којем се одржава самит највиших званичника Албаније, Србије и Северне Македоније, протестујући због доласка председника Србије Александра Вучића.

 

Након протеста у петак, окупљени и данас протестују и због одржавања самита у оквиру иницијативе такозваног “мини Шенегена”, називајући “срамотном” одлуку албанског премијера да угости Александра Вучића.

“Срамота”, чули су се гласови демонстраната из Покрета “Самоопредељење” у Албанији.

Председник Србије стигао је у петак поподне у Тирану, на самит са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Зораном Заевим.

Вучић је поводом протеста и тога што су га прогласили “персоном нон грата” рекао да људи који протестују Тирани против регионалног удруживања много су више окренути прошлости и без визије будућности.

“Нисам фасциниран када неко погрдама хоће да промени политички став, нећу свој однос променити нити ја, нити Еди Рама. Не иде то тако”, рекао је Вучић и додао да је се одлично осећа у Тирани пошто су према њему били гостољубиви и да нема ниједну примедбу на људе који су били у његовом окружењу.

Подели на: