Најновије вести

Патријарх Иринеј: Молим се да се уразуме људи који воде Црну Гору

Патријарх Иринеј позива државне власти Црне Горе, посебно припаднике Министарства унутрашњих послова, да “одмах престану са бруталним терором над Српском Православном Црквом, њеним свештенством и верним народом”, саопштено је из кабинета патријарха.

 

Нељудско пребијање викарног Епископа диоклијског г. Методија, свештеникâ и српских православних верника, само зато што су Срби и што су православне вере, чин је незабележен у Европи од пада фашизма и престанка бољшевичког терора”, наводи се у саопштењу поводом усвајања спорног закона о вероисповести и инцидената у скупштини Црне Горе.

Српски патријарх захтева да из затвора одмах и неизоставно буду ослобођени народни посланици, политички представници српског православног народа у Црној Гори, као и сви други који су ухапшени јуче и данас због “одбране својих светиња од државног терора и отимачине”, саопштила је СПЦ .

У саопштењу се истиче да патријарх Иринеј “упућује молитве Господу да уразуми људе који воде Црну Гору да прекину са насиљем и отимањем црквене имовине и пружа пуну подршку архијерејима, свештенству, монаштву и вернима Српске Православне Цркве да се на сваком месту и у свакој прилици боре и не одустану од одбране Српске Православне Цркве”.

Подели на: