уторак, 17. маја 2022. | 09:07
Најновије вести

У Суботици потписано 11 докумената

Између две владе и министарстава Србије и Мађарске потписано је 11 докумената.

 

Премијери Ана Брнабић и Виктор Орбан потписали су, након пленарног састанка две владе, Изјаву о намерама о унапређењу инфраструктурних веза између Републике Србије и Мађарске.

Меморандум о разумевању између две владе у области евроинтеграција потписали су министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић и мађарски шеф дипломатије Петер Сијарто.

Министар рада Зоран Ђорђевић и мађарски министар одбране Тибор Бенк потписали су Изјаву о намерама о сарадњи два министарства, а министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић и мађарски министар унутрашњих послова Шандор Пинтер Споразум о одрживом управљању прекограничним водама.

Пинтер је потписао и споразум са својим српским колегом Небојшом Стефановићем о техничкој помоћи у спровођењу закона између два министарства.

Између српског Министарства саобраћаја и инфраструктуре и Министарства за технологије и иновације Мађарске потписан је Меморандум о унапређењу железничке линије између Сегедина и Суботице, а потписали су га министри Зорана Михајловић и Ласло Пулкович.

Они су потписали и споразум о унапређењу преводнице за бродове на српској страни Тисе.

Министар образовања Младен Шарчевић и министар за људске ресурсе Мађарске Миклош Кашлер су потписали Споразум о узајамном признавању државно признатих јавних исправа о стеченом нивоу образовања, издатих у Србији и Мађарској.

Кашлер је са српским министром спорта Вањом Удовичићем потписао Меморандум о разумевању у областима омладине и спорта.

Споразум две владе у сарадњи у области заштите животне средине потписали су министар задужен за екологију у влади Србије Горан Триван и мађарски министар пољопривреде Иштван Нађ.

Меморандум о разумевању између министарстава одбране о војнотехничкој сарадњи потписаће помоћник министра одбране Србије Ненад Милорадовић и владин повереник Мађарске Гашпар Марот.

Подели на: