уторак, 21. фебруара 2023. | 16:24
Најновије вести

Вредна донација општине Косовска Митровица Музичкој школи

Вредне музичке инструменте, три електрична клавира и две хармонике донирао је Привремени орган општине Косовска Митровица Музичкој школи „Миодраг Васиљевић“ у овом граду. За набавку ових инструмената Привремени орган је издвојио пола милиона динара, рекао је данас, приликом уручења донације, председник Привременог органа Александар Спирић.

 

Он је истако да је ово је само једна од основних и средњих школа у граду која је добила помоћ у опреми и унапређењу услова рада, као и да се неће стати на томе.
– Овим су побољшани услови за ваше музичко образовање, а сада је на вама да покажете своје знање и да га надограђујете – поручио је Спирић ђацима ове школе.
Према његовим речима Привремени орган је, такође, обезбедио и 250 тона мазута за грејну сезону, како би све школе биле топле и функционисале нормално.
– За потребе Медицинске школе и ОШ „Свети Сава“ обезбеђено је 720 кубика дрва и иза свега тога такође стоји држава Србија, наша једина држава, јер ми резервну државу немамо – рекао је Спирић.
Он је и овом приликом апелаовао на саборност и јединство који су у овим, како је рекао, данима пуним изаова одлучујући, као и нераскидива веза са државом Србијом која је и те како присутна на овим просторима о чему сведочи и помоћ уручена Музичкој школи.
Испред колектива Музичке школе, речи захвалности упутио је директор ове просветне установе Давид Парлић.
Он је нагласио да сарадња ове установе са локалном самоуправом траје годинама и да је захваљујући њој, школа пре пар година проширена и опремљена новим инвентаром и наставним средствима.
– Колико год да се ми трудимо и радимо, уколико немамо задовољавајућа наставна средства, све је узалуд – рекао је Парлић и додао да је највећи понос ове школе чињеница да је ђака све више.
– У последњих десетак година, број ђака је утростручен , а самим тим и наставно особље је удвостручено. То је сасвим добар темељ за наставак живота на овим просторима – рекао је Парлић и истакао да се успех најбоље доказује одличним пласманом који ђаци остварују на републичким али и међународним такмичењима.
Он је напоменуо да је сарадња Музичке школе одлична и са ресорним министарством, као и са Школском управом у Косовској Митровици, и да та добра сарадња олакшава посао директорима и наставном кадру, а ђацима обезбеђује оптималне услове за рад и напредак.
Професор гитаре Музичкој школи „Миодраг Васиљевић“ Петар Ракић, уручио је овом приликом председнику Привременог органа Општине Косовска Митровица, Монографију о Црквеном хору „Бранислав Нушић“, у знак захвалности за вишегодишњу подршку раду хора, који ускоро обележава 30 година постојања и рада.
С.К.

Подели на: