Вучић: Ни Србији ни Црној Гори не треба сукоб

Председник Александар Вучић рекао је, поводом разговора са председником Црне Горе, да око кључних питања није могао да се усагласи са својим саговорником.

 

“Радим све што могу, личним ауторитетом, који није тако мали како би многи желели, да побољшам позицију српског народа у Црној Гори”, рекао је Вучић.

Разуме се, каже, да је разговор са Милом Ђукановићем био тежак.

“Када двојица људи око кључних питања не могу да се усагласе, тешко је, али смо истовремено као озбиљни и одговорни људи разумели да Србији не треба сукоб са Црном Гором, нити Црној Гори са Србијом”, рекао је Вучић.

Србија и Црна Гора, истиче, морају да буду две пријатељске и братске државе.

Вучић каже да је о Црној Гори разговарао са патријархом Иринејем више пута и да су се договорили како да наступају.

Каже да је лакши део разговора са Ђукановићем био онај који се тицао питања на који начин Београд и Подгорица виде однос према ЕУ и њихов према Србији и Црној Гори.

“Не искључујемо могућност да све више зајендички тражимо бољу позцију за наше земље”, рекао је Вучић.

Председник Србије сматра значајном енергију и ентузијазам представника Вашингтона у циљу да се убрза наставак дијалога, али истиче да то не иде тако лако и да најпре морају бити укинуте таксе.

На констатацију да је прошли састанак у Београду био веома “енергичан”, Вучић је рекао да није увек једноставно када се састану људи тог типа, али је, каже, разговор био добар.

Рекао је да Гренел показује посебну врсту страсти у политици.

Подели на: