Најновије вести

Жустра расправа у Савету Европе, протест због присуства представнице Приштине

Рад Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе је обележила жустра расправа чланова српске делегације са председницом комитета Ријом Оумен, поводом позива и присуства на састанку тзв. амбасадорке Косова, која није акредитована у СЕ, саопштила је Скупштина Србије.

 

Српска делегација је оценила присуство тзв. амбасадорке Косова као вид притиска на чланове Комитета приликом гласања за новог известиоца Парламентарне скупштине Савета Европе за КиМ.

Иако је председница Комитета признала да је погрешила и чланови српске делегације инсистирали да се представница тзв. Косова удаљи са састанка, то се није догодило, наводи се у саопштењу.

Делегација је одлучила да о овом инциденту и понашању председнице Комитета обавести Лилијан Мори Паскије, председницу ПС Савета Европе.

Народну скупштину Републике Србије на састанку Политичког комитета представљали су чланови делегације Марија Обрадовић и Жарко Обрадовић, на челу са шефом делегације Александром Томић.

На састанку Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе, немачки посланик Питер Бејер изабран је за известиоца о ситуацији на Косову и Метохији.

Подели на: