Најновије вести

У сусрет Божићу

Бадњи дан у централном делу КиМ

Од раних јутарњих сати мештани централног дела Косова и Метохије организовано, али и појединачно, одлазе у оближње шуме по бадњак. Атмосфера у свим местима у којима живе Срби је достојанствена и свечана.
Представници локалне самоуправе предвођени Срђаном Поповићем бадњак су секли недалеко од Грачаничког језера. Последњих година то је место где по бадњак одлази највећи број мештана Грачанице.
-Овде смо данас да наставимо једану лепу традицију коју треба неговати и чувати. Тако чувамо и нашу веру, што је можда и најважније уколико желимо овде као народ да опстанемо. Грађанима желим да овај дан и предстојећи празник Божић проведу у здрављу, миру и љубави, рекао је Поповић.
По бадњак је са сином Новаком дошао и Златко Тодић из Лапљег Села. Они су свим верницима честитали најрадоснији хришћански празник пожелевши им пуно здравља , мира и сваке друге среће.
Обележавање Бадњег дана наставља се у кругу породице уз обавезну посну трпезу и уношење и паљење бадњака. Ложење бадњака у касним поподневним сатима организовано је у свим православним храмовима у овом делу КиМ.

М.Ч.

Подели на: